Ovoce a ořechy v dětském jídelníčku
V malebné krajině Prahy západ, konkrétně v okolí obce Lhota nedaleko Dolního Bezděkova, vzniká unikátní zemědělství, které respektuje principy nechemického hospodaření a míří na status bio podnikání. Právě zde pěstujeme jablka, chováme ovečky i slepičky a sklízíme vlašské ořechy pro děti, které využívají naše školní stravování.
Ovoce a ořechy v dětském jídelníčku
Naše voňavá, ručně sbíraná jablka nacházejí široké využití ve školní kuchyni – objevují se v moučnících, salátech i svačinkách. Vlašské ořechy pak dodávají důležitou energii a zdravé tuky v pestech, pomazánkách i jako ozdoba zdravých salátů. Zásadně používáme ovoce a ořechy z našeho šetrného zemědělství do vyčerpání zásob, kde se vyhýbáme syntetickým pesticidům či průmyslovým hnojivům a dbáme na biodiverzitu krajiny.


Jehněčí v hlavním menu
Na rozlehlých pastvinách se pasou naše ovečky, které jsou chované s ohledem na welfare zvířat a bez zbytečných zásahů chemie v krajině. Jehněčí maso, které se pravidelně objevuje v hlavních menu dětských obědů, pochází z vlastního chovu – vždy čerstvé, kvalitní a připravené podle moderních nutričních trendů pro děti. Díky lokálnímu původu a udržitelnému přístupu k chovu nabízíme nejen zdravou variantu obědů, ale i možnost ochutnat skutečně regionální produkt.
Krajina, která inspiruje
Zemědělství v okolí Lhoty a dolního Bezděkova je nejen zdrojem kvalitních surovin, ale také skvělým místem pro poznávání přírody a ekologického přístupu k hospodaření. Věříme, že chuť zdravého ovoce, ořechů i masa je umocněna respektem k přírodě a farmářskému řemeslu. Naše produkty přinášíme přímo na stoly dětí, pro které vaříme s radostí a s vědomím, že každé sousto míří ke zdravějšímu budoucímu životu
