Školní menu 2
Týden 18.9.-22.9.2023
Pondělí
Přesnídávka: Ovocná přesnídávka s piškoty
(alergeny: mléko, vejce, pšeničná mouka)
Polévka: Frankfurtská polévka
(alergeny: celer, pšeničná mouka, mléko)
1. jídlo: Rybí prsty s petrželkovými brambory, kečup
(alergeny: pšeničná mouka, mléko, vejce, treska)
2. jídlo: Mexický rýžový salát se sýrem a dresingem
(alergeny: mléko)
Bezlepková i bezlaktózová: Zeleninová polévka
(alergeny: – )
Bezlepková i bezlaktózová: Filet z tresky s petrželkovými brambory, kečup
(alergeny: treska)
Svačinka: Starorežný chlebíček s posypem (dýně, len) s máslem a zeleninou
(alergeny: pšeničná mouka, mléko)
Úterý
Přesnídávka: Toust s máslem a šunkou, zelenina
(alergeny: mléko, pšeničná mouka)
Polévka: Slepičí vývar s nudlemi
(alergeny: celer, pšeničná mouka)
1. jídlo: Špagety bolognese sypané sýrem
(alergeny: pšeničná mouka, mléko)
2. jídlo: Tortilla s kuřecím masem a fazolemi
(alergeny: mléko, vejce, pšeničná mouka)
Bezlepková: Hovězí vývar se zeleninou
(alergeny: celer)
Bezlepková i bezlaktózová: BZPL těstoviny bolognese
(alergeny: – )
Svačinka: Chlebíček s vajíčkovou pomazánkou, kyselá okurka
(alergeny: mléko, pšeničná mouka, vejce)
Středa
Přesnídávka: Koláč na plech s lesním ovocem, ochucené mléko
(alergeny: pšeničná mouka, mléko, vejce)
Polévka: Fazolová
(alergeny: pšeničná mouka, celer)
1. jídlo: Kuřecí kari s kuskusem, ovoce
(alergeny: kokos, mléko, pšeničná mouka)
2. jídlo: Těstovinový salát s kuřecím masem
(alergeny: pšeničná mouka, vejce)
Bezlepková i bezlaktózová: Fazolová polévka nezahuštěná
(alergeny: celer)
Bezlepková i bezlaktózová: Kuřecí steak se šťouchanými brambory
(alergeny: – )
Svačinka: Večka se sýrem eidam, máslo, zelenina
(alergeny: mléko, pšeničná mouka)
Čtvrtek
Přesnídávka: Rohlík s drožďovou pomazánkou, zelenina
(alergeny: pšeničná mouka, mléko)
Polévka: Bramboračka
(alergeny: pšeničná mouka, celer, mléko)
1. jídlo: Kančí guláš s houskovým knedlíkem
(alergeny: pšeničná mouka, mléko, vejce)
2. jídlo: Caesar salát s kuřecím masem
(alergeny: mléko, pšeničná mouka, vejce, ančovičky)
Bezlepková i bezlaktózová: Bramboračka nezahuštěná
(alergeny: celer)
Bezlepková i bezlaktózová: Kančí tokáň s rýží
(alergeny: – )
Svačinka: Houska s vídeňskou pomazánkou, zelenina
(alergeny: mléko, pšeničná mouka)
Pátek
Přesnídávka: Chléb s růžovým máslem, ovoce
(alergeny: mléko, pšeničná mouka)
Polévka: Hovězí vývar se zeleninou a rýží
(alergeny: celer)
1. jídlo: Chilli con carne s rýží (střední školy či po domluvě i ZŠ s kukuřičnými chipsy a dipem)
(alergeny: – )
2. jídlo: Kuskus s grilovanou zeleninou a vlašskými ořechy
(alergeny: – )
Svačinka: Škvarková placka s anglickým čajem
(alergeny: pšeničná mouka, mléko, vejce)